Εξαήμερη (6) εκδρομή στην ΣΕΡΒΙΑ (6 – 11 Ιουλίου 2017)

Εξαήμερη (6) εκδρομή στην ΣΕΡΒΙΑ (6 – 11 Ιουλίου 2017)

 

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΛΕΜΕΣΟΥ – ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ

Εξαήμερη (6) εκδρομή στην ΣΕΡΒΙΑ

6 – 11 Ιουλίου 2017

 

ΤΙΜΕΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ: Δίκλινο €695     Μονόκλινο €795

Δηλώσεις συμμετοχής (συνοδεύονται με προκαταβολή € 200) στο  τηλ.  99 209464 : κ. Μαρία Παναγή

 

Προγραμμα 

1η Μέρα 06/07 – Πέμπτη : Λάρνακα – Βελιγράδι (ξενάγηση Βελιγραδίου)

Αναχώρηση από την Εκκλησία Πέτρου και Παύλου στις 00:45 (τα ξημερώματα) για το αεροδρόμιο Λάρνακας. Θα αναχωρήσουμε με τις Σέρβικες αερογραμμές στις 04:05 για την μαγευτική πόλη Βελιγραδίου. Άφιξη στην Ορθόδοξη πρωτεύουσα της Σερβίας στις 05:40 (τοπική ώρα). Παραλαβή από τους τοπικούς αντιπροσώπους μας και αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, άμεση παραλαβή των δωματίων, πρόγευμα και  ξεκούραση. Μετά το μεσημέρι θα επισκεφτούμε αξιοθέατα του Βελιγραδίου που θα σας εντυπωσιάσουν με την ομορφιά και την ιστορία τους. Θα δούμε την τεράστια σε μέγεθος εκκλησία της Ορθοδοξίας Αγίου Σάββα, το Κοινοβούλιο, την Κεντρική Πλατεία, το Πατριαρχείο Σερβίας και αν είναι διαθέσιμος ο Πατριάρχης, θα πάρουμε την ευλογία του. Στην συνέχεια, θα επισκεφτούμε μοντέρνες συνοικίες του Νέου Βελιγραδίου. Η ξενάγηση μας συνεχίζεται στο περίφημο φρούριο Καλεμεγκτάν, γνωστό και ως Ακρόπολη του Βελιγραδίου. Από εκεί ψηλά θα έχουμε μια μαγευτική θέα της πόλης. Στην συνέχεια, περίπατος στο ιστορικό κέντρο και στη γνωστή οδό Κνεζ Μιχαήλοβα, με τα μοντέρνα μαγαζιά της. Τέλος, θα έχουμε την εμπειρία μιας μίνι κρουαζιέρας στους ποταμούς Σάββα και Δούναβη. Δείπνο στο ξενοδοχείο μας. Στην συνέχεια… μην κοιμηθείτε, απλά απολαύστε ένα ρομαντικό περίπατο στην φωτεινή και ασφαλή πόλη, με τους πεζόδρομους και τις παραδοσιακές καφετέριες.

2η Μέρα 07/07 – Παρασκευή: Φρούσκα Γκόρα – Μοναστήρι Κρούσεντολ – Σρέμσκι Κάρλοβτσι, Νόβι Σαντ – Μοναστήρι Κόβιλ

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για μια ολοήμερη εκδρομή ξεκινώντας από την Φρούσκα Γκόρα μια πανέμορφη υψομετρική φυσική ομορφιά στην απέραντη πεδιάδα της Βοϊβοντίνας. Θα επισκεφτούμε το Μοναστήρι Κρούσεντολ του 16ου αιώνα. Ακολούθως, θα επισκεφτούμε την όμορφη, με μπαρόκ στυλ, πόλη του Σρέμσκι Κάρλοβτσι. Συνεχίζουμε για την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας, το Νόβι Σαντ… η πόλη που ονομάζεται και Σέρβικη Αθήνα. Δεν περιγράφεται με λόγια, όμως η ξενάγηση σε αυτή την ρομαντική πόλη, ομορφαίνει την εκδρομή μας. Η πολυτάραχη ιστορία της πόλης, έχει αφήσει αρχιτεκτονικά σημάδια, αλλά και πολιτιστική ιστορία. Στον πεζόδρομο της πόλης θα έχουμε λίγη ώρα για φαγητό (προαιρετικά). Κατά την επιστροφή προς το Βελιγράδι, θα επισκεφτούμε το Μοναστήρι Κόβιλ. Επιστροφή στο Βελιγράδι. Δείπνο στο ξενοδοχείο.

3η Μέρα 08/07 Σάββατο: Μοναστήρι Τσέλιε – Μοναστήρι Λέλιτς – Κράλιεβο

Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για την πανέμορφη πόλη Κράλιεβο, μέσω Βάλιεβο και Όβτσιαρ Κόπλαρ. Μια εντυπωσιακή πράσινη διαδρομή. Θα πάμε νότια του Βελιγραδίου μέσω της οδικής αρτηρίας Ίβαρσκα Μαγκιστράλα. Σε απόσταση μιάμιση ώρας, θα επισκεφτούμε το Μοναστήρι Τσέλιε όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς. Ακολούθως, σε πολύ κοντινή απόσταση θα επισκεφτούμε το Μοναστήρι Λέλιτς όπου φυλάγονται τα λείψανα του Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς, πνευματικού πατέρα του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς. Ακολούθως, θα πάμε για φαγητό (προαιρετικά) σε παραδοσιακό εστιατόριο κοντά στην πόλη Βάλιεβο. Συνεχίζουμε την πανέμορφη εκδρομή μας προς νότο για την πόλη Κράλιεβο, όπου θα φτάσουμε το απόγευμα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση δωματίων. Το Κράλιεβο είναι μια μικρή εντυπωσιακή πόλη, που την διασχίζει ο ποταμός Ίβαρ. Όλοι οι δρόμοι είναι πλακόστρωτοι και καταλήγουν στο κέντρο της πόλης, σχηματίζοντας τον ήλιο με τις ακτίνες του. Θα έχετε ελεύθερο χρόνο για ψώνια ή για καφέ στις παραδοσιακές καφετέριες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο.

4η Μέρα 09/07 Κυριακή: Μοναστήρι Ζίτσας – Μοναστήρι Στουντένιστσας – Βρίνιατσκα Μπάνια – Κράλιεβο

Πρωινή αναχώρηση για εκκλησιασμό στο Μοναστήρι Ζίτσας. Στην συνέχεια, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για πρωινό. Συνεχίζουμε την εκδρομή μας με επόμενο σταθμό μας το Μοναστήρι της Στουντένιτσας, ταξιδεύοντας παράλληλα με τον ποταμό Ίβαρ, ακολουθώντας μια πορεία ακόμα πιο νότια, στους πρόποδες πράσινων οροσειρών. Τα δύο Μοναστήρια που θα δούμε είναι τα πιο γνωστά και Ιστορικά της Σερβίας. Νωρίς το απόγευμα θα φτάσουμε στην πανέμορφη Λουτρόπολη Βρίνιατσκα Μπάνια, όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για προαιρετικό γεύμα. Η Λουτρόπολη, είναι η πιο γνωστή στη Σερβία και μια από τις ωραιότερες στα Βαλκάνια. Θα περπατήσουμε στον πλακόστρωτο δρόμο, που υπάρχει μέσα στα πάρκα όπου θα έχουμε χρόνο να απολαύσουμε τον καφέ μας στις γύρω καφετέριες. Επίσης, θα πάρουμε το μικρό τραινάκι που κάνει τον γύρο της Λουτρόπολης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα. Το βράδυ θα έχουμε δείπνο με παραδοσιακή Σέρβικη βραδιά με φολκλορικούς χορούς στο ξενοδοχείο.

 5η Μέρα 10/07 Δευτέρα : Λιουποστίνια – Ραβανίτσα – Κράλιεβο

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για το Μοναστήρι Λιουποστίνια κοντά στην πόλη του Τριστένικ. Το Μοναστήρι κτίστηκε στα τέλη του 14ου αιώνα από την Πριγκίπισσα Μιλίτσα, της οποίας ο τάφος βρίσκεται εντός του ναού. Μετά την μάχη του Κόσσοβου στον 14ο αιώνα όπου οι μωαμεθανοί κέρδισαν τους Σέρβους, πολλές χήρες έγιναν καλόγριες στο Μοναστήρι. Τέλη του 18ου αιώνα, από το Μοναστήρι ξεκίνησε επανάσταση απελευθέρωσης εναντίων των Τούρκων που όμως καταπνίγηκε στο αίμα. Οι Τούρκοι για να εκδικηθούν τους Σέρβους, έκαψαν το Μοναστήρι, αφού το λεηλάτησαν. Πίσω από το καμένο τέμπλο βρήκαν θαμμένο ανεκτίμητο θησαυρό που μετέφεραν στην Κωνσταντινούπολη. Ανάμεσα τους ήταν και η κορώνα του Πρίγκιπα Λαζάρου. Ακολούθως, θα επισκεφτούμε το Μοναστήρι Ραβανίτσα που κτίστηκε από τον Πρίγκιπα στα τέλη του 14ου αιώνα. Καταστράφηκε από τους Τούρκους καθώς επίσης, από τους Γερμανούς στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, όπου θα έχουμε δείπνο.

 6η Μέρα 11/07 Τρίτη: Κράλιεβο – Τοπόλα – Άγιος Γεώργιος Όπλενατς – Βελιγράδι

Πρόγευμα και ελεύθερος χρόνος. Το μεσημέρι, θα έχουμε γεύμα στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε με τις αποσκευές μας για το Βελιγράδι μέσω Τοπόλας. Η Τοπόλα είναι λίκνο πολιτισμού της δυναστείας των Καρατζιώρτζιεβιτς (Καραγιώργης Σερβίας – γνωστός στην Ελλάδα). Εκεί θα δούμε την εξαιρετική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο πιο ψηλό σημείο της πόλης, το γνωστό Όπλενατς. Τα πανέμορφα ψηφιδωτά που συνθέτουν τις εικόνες στην εκκλησία, είναι στο σύνολο σαράντα εκατομμύρια ψηφίδες και περισσότερα από δέκα χιλιάδες χρώματα. Αυτό και μόνο προκαλεί δέος! Η Τοπόλα είναι Θρησκευτικό και ιστορικό κέντρο των Σέρβων διότι από το σημείο αυτό έχει ξεκινήσει η επανάσταση κατά των Τούρκων. Θα επισκεφτούμε το Μουσείο απέναντι από την εκκλησία και το Κονάκι Καραγιώργη, ηγέτη και οπλαρχηγού των Σέρβων στον απελευθερωτικό αγώνα κατά των Τούρκων. Συνεχίζουμε για το Βελιγράδι όπου και θα σταματήσουμε σε πολυκατάστημα, για να ψωνίσετε και να ξεκουραστείτε μέχρι και την ώρα που θα φύγουμε για το αεροδρόμιο του Βελιγραδίου. Αναχώρηση από το αεροδρόμιο Βελιγραδίου αργά το βράδυ στις 23:55 όπου θα πάρουμε την πτήση για Λάρνακα. Άφιξη πρωινές ώρες της 7ης μέρας.

Εδώ τελειώνει η εκδρομή μας με την βοήθεια του Θεού. Θα δούμε το μεγαλείο της Σέρβικης ιστορίας, κουλτούρας και φιλοξενίας που θα μείνει χαραγμένο στην καρδιά μας. Θα μας χαρίσει αξέχαστες εμπειρίες, ευρωπαϊκή ομορφιά, ορθοδοξία και ιστορικά μοναστήρια. Στην Σερβία είναι φτηνή η ζωή, τα φαγητά, ποτά, ψώνια και φάρμακα. Η Σερβία είναι μια Ευρωπαϊκή  ορθόδοξη χώρα γεμάτη ομορφιά. Μην χάσετε την εκδρομή, γιατί θα σας εντυπωσιάσει !!!

Πτήσεις:

 • 06/07 Πέμπτη  JU507  Λάρνακα – Βελιγράδι  04:05 – 05:40
 • 11/07 Τρίτη     JU506  Βελιγράδι – Λάρνακα  23:55 – 03:20 (Τετάρτη)

 

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Βελιγράδι – Λάρνακα με Air Serbia.
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
 • Μία αποσκευή 23 κιλά και μία χειραποσκευή 8 κιλά.
 • 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* με πρόγευμα και δείπνο στο Βελιγράδι, με επιπλέον early check in κατά την άφιξη με πρόγευμα.
 • 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* με πρόγευμα και δείπνο στο Κράλιεβο.
 • Επιπλέον γεύμα στο ξενοδοχείο την 6η μέρα.
 • Μίνι κρουαζιέρα στους ποταμούς Σάβα και Δούναβη.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις βάση προγράμματος με πολυτελή πούλμαν.
 • Τοπικός Ελληνόφωνος Συνοδός / Ξεναγός.
 • Υπηρεσίες του γραφείου μας στην Σερβία.
 • Είσοδοι σε μνημεία ή ιστορικούς χώρους.
 • Μεταφορά από εκκλησία στο Αεροδρόμιο Λάρνακας και πίσω.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Ποτά στα δείπνα – Αχθοφορικά – Ό,τι αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

 

 

Comments are closed.