Κατηχητικές Συνάξεις

 

 

 

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΜΑΣ

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΜΑΣ

Ο Χριστός άφησε ως παρακαταθήκη στην Εκκλησία το «Σώμα και το Αίμα Του», για να μας χαρίσει την αιώνια ζωή. Άφησε όμως και τον ζωοποιό λόγο Του, το Ευαγγέλιό Του, τη χαρμόσυνη είδηση περί της σωτηρίας και της Αναστάσεως.

Πάνω στην Αγία Τράπεζα δίπλα στο ποτήριο της ζωής, βρίσκεται το Άγιο Ευαγγέλιο. Για να ζήσει η Εκκλησία και να συνεχίζεται η παρουσία του Χριστού ανάμεσά μας χρειάζεται πρώτον να κοινωνούμε «Σώμα και Αίμα Χριστού» και δεύτερο να κατηχούμαστε από το Ευαγγέλιο, για να ζούμε βίο ευαγγελικό, δηλαδή «εν Χριστώ ζωή». Αυτό κάνει η Εκκλησία μας δύο χιλιάδες χρόνια και αυτό θα συνεχίσει μέχρι συντελείας των αιώνων.

Έτσι κι εμείς στην ενορία μας, με τη χάρη του Θεού, την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος και την ευλογία του Επισκόπου και των Ιερέων μας, ξεκινήσαμε και φέτος τις κατηχητικές μας συνάξεις για παιδιά και τις ενοριακές συνάξεις Νέων και Κυριών.

Στόχος μας είναι η συνεχής ενοριακή ζωή. Η Εκκλησία, μητέρα στοργική μας καλεί να μη ζούμε ατομικά κατά το θέλημά μας, αλλά να ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να ζούμε όπως διδάσκει η Αγία Γραφή, δηλαδή ως εκκλησία που είναι το «Σώμα του Χριστού».

Στις Πράξεις των Αποστόλων, που περιγράφεται η ζωή των πρώτων χριστιανών, βλέπουμε ότι οι χριστιανοί ζούσαν σαν να ήταν μια ψυχή και μια καρδιά «ην η καρδία και η ψυχή μία». Έτσι και εμείς προσπαθούμε να δημιουργήσουμε σχέσεις αγάπης μεταξύ μας. Παράδειγμά μας ο Κύπριος Απόστολος Βαρνάβας που πούλησε πρώτος το χωράφι του για να συντηρηθούν οι φτωχοί.

Οι κυρίες του ενοριακού συνδέσμου, εκτός από τις εβδομαδιαίες συνάξεις για πνευματική κατάρτιση με τη μελέτη της Αγίας Γραφής και κείμενα Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας, προσπαθούν να ενισχύσουν και το έργο της φιλανθρωπίας της ενορίας. Διοργανώνουν φιλανθρωπικές αγορές και φιλανθρωπικές συγκεντρώσεις και προσκαλούν τους ενορίτες να συμμετέχουν σε αυτές, μια προσπάθεια που αποσκοπεί στη βοήθεια άπορων ενοριτών.

Επιστέγασμά των προσπαθειών μας είναι να ζούμε ως αδερφοί συμπροσευχόμενοι και να απολαμβάνουμε όλοι μαζί ως εκκλησία και ως οικογένεια αγαπημένων προσώπων την παρουσία του Κυρίου μας και να τον δοξάζουμε «εν ένι στόματι και μιά καρδία».

 

Πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο στις 3 μ.μ. – 4 μ.μ.  οι κατηχητικές συνάξεις για τα παιδιά του Δημοτικού,  του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Επίσης είναι ευπρόσδεκτα και μικρότερα παιδάκια

Κάθε Τρίτη στις 3:30 μ.μ. Ομιλία για τις κυρίες από τη θεολόγο κ. Νίτσα Μουκταρούδη

Κάθε Τρίτη στις 8.30 μ.μ. Σύναξη των Νέων

Μία φορά το μήνα πραγματοποιούνται συνάξεις γενικού ενδιαφέροντος, στην υπόγεια αίθουσα του Ναού.

 Γενικό θέμα για φέτος: « ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ »